En djävulsk hämnd
 

Roman  utkommen  2005
Isaberg förlag
 
ISBN 91-7694-703-3
 
 
 
Recensioner:
 
Här kommer den tredje thrillern om förre UD-tjänstemannen och säkerhetschefen vid regementet i Eksjö, Carl Reimark, som åter dras in i en serie dramatiska händelser i Mellersta östern.
 
Carl tror att han är säker på den lilla ödegården inte långt från Eksjö då händelserna med Rhamaldokumentens försvinnande är ett avslutat kapitel.
Men så är det dessvärre inte, fienden är kvar, det finns någon som fortfarande ruvar på hämnd. Det börjar med att vänner från Carls tidigare vistelser i Israel försvinner och han tvingas ingripa.
 
 
"Plötsligt exploderade fönstret framför honom och av lufttrycket kastades han tillbaka in i huset. Carl hann med att se ännu en maskerad person som nu kommit in i rummet och som riktade sitt automatgevär mot honom. Ett par skott small av och det svartnade för ögonen. Det sista han tänkte på var den övriga familjen som han visste befann sig på våningen ovanför."
 
 
Jardéns styrka är att hela tiden hålla spänningen på topp och berättelsen fortskrider med hög trovärdighet. Persongalleriet är hanterbart och språket har med åren blivit ledigare och har fått en spänst som gör läsningen till ett nöje.
Detta innebär att boken borde nå en större läsekrets än vad som nu är fallet som det lilla bokförlaget i småländska Hestra mäktar med.
Till min stora förvåning kan jag inte hitta "En djävulsk hämnd" på förlagets hemsida.
 
Allan Jardén, den i Eksjö bosatte mångsysslaren, har skrivit åtta böcker tidigare, förutom denna trilogi även ett par barnböcker och en diktsamling. Förhoppningsvis blir det mera i thrillergenren.
  -   Nej det tror jag inte, nu får det vara nog, svarar Allan på denna fråga.
Men han ser inte speciellt trovärdig ut - vilket läsare ska ta som ett löfte.
 
 
Göran Engström
Smålands-Tidningen